SEO

Beneficiile Obținute Prin Promovarea În Social Media

Vă prezentăm în continuare 8 dintre principalele beneficii ale promovării social media pentru afaceri mici si mijlocii.

Luând în considerare explozia social media marketing din ultimii ani, marea majoritate a experților în marketing vor recomanda promovare online social media pentru business-ul tău ca parte a mixului de canale de promovare și publicitate online. Dar merită timpul și efortul pentru a crea o prezență solidă în social media? Care sunt beneficiile promovării social media pentru afacerile mici și mijlocii?

1. Promovarea social media reduce costurile de marketing

În primul rand, abilitatea de a face un tweet pe Twitter sau un status update pe Facebook este, cu siguranță, mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor decât să rulezi campanii plătite. Există, de asemenea, unelte web avansate care iți permit să rulezi campanii de marketing prin care poți să faci targetare atât pe cuvinte cheie, cât și demografic, astfel încât să obții maximul din investiția ta.

2. Social media are impact asupra rezultatelor organice ale motoarelor de cautare

Când discutăm despre impactul asupra rezultatului cautarii in motoarele de cautare, știm cu toții că trebuie să creăm conținut optimizat și care să atragă atenția dacă vrem să fim găsiți. Totodată, trebuie să avem și referințe de la alte site-uri (așa numitele backlinkuri).

O campanie de promovare web care include social media îți permite să distribui conținutul tău către o arie foarte mare de cititori interesați. Prospecții interesați vizitează site-ul tău, dau subscribe la newsletterul tău, vorbesc cu prietenii lor și, în cele din urmă, fac un link către site-ul tău. Atât Google, cât și Bing, acordă o atenție deosebită așa numitelor social signals când și în ce manieră fac ranking-ul în pagina de căutari.

3. Folosind promovare social media poți oferi clienților o asistență mai bună

Dacă ești în căutarea unei metode eficiente de a răspunde comentariilor, nelămuririlor sau întrebărilor clienților tăi, atunci vei descoperi că abordarea social media este extrem de benefică. Clienții care folosesc platforme sociale precum Facebook sau Twitter pot comunica direct cu tine. De asemenea, ai avantajul de a răspunde într-o manieră publică care permite și altor clienți să vadă răspunsurile.

4. Iți poți „desena” propria personalitate online folosind promovare social media

Este important să înțelegem că social media este mai mult un cocktail party decât o întalnire de afaceri. Întotdeauna vei performa într-o situație socială, dacă ești tu însuți si nu un robot corporatist. Campaniile de promovare online social media (spre exemplu: campanii de promovare facebook) sunt perfecte pentru a evidenția personalitatea afacerii tale, informații din „spatele scenei” despre tine, despre angajați, despre birouri etc. Când umanizezi brandul este mai ușor pentru clienți să stabilească o conexiune cu tine și să dezvolte loialitate față de afacerea ta.

5. Social media iți permite să te asociezi cu alte business-uri

Faptul că te poți conecta cu clienții tăi înseamnă că poți folosi acceași platformă să te conectezi cu alți antrepernori. De la posibili parteneri strategici de business, panâ la noi distribuitori, social media iți permite să ai o conversație reală, cu oameni, care de altfel ți-ar fi inaccesibili din punct de vedere social și geografic în viața de zi cu zi.

6. Clienții pot valida business-ul tău în social media

Ideea de a permite interacțiunea clienților direct cu tine se materializează prin faptul că primesc înapoi cel mai bun customer service posibil. Acest lucru se întamplă într-un loc public (rețeaua socială), unde poate fi văzut și de alți clienți. Așadar, când clienții te laudă prietenilor lor (chiar și printr-un simplu like), nu numai că te validează ca expert, dar cresc exponențial șansele ca atunci când altcineva are nevoie de serviciul/oferta ta să o încerce fără ezitări.

7. Prin promovare social media oferi valoare

Faptul că poți oferi un serviciu cu adevărat de valoare pieței tale țintă înseamnă că te poziționezi din start ca un expert în domeniul tău. Indiferent dacă vorbim despre o postare sau tweet, educațional sau de entertainment, dacă rezolvi o problemă sau oferi informații, adaugi valoare ceea ce clienții vor aprecia.

8. Câștigi avantaj competitiv

Folosită corect, promovarea social media te „ridica” in motoarele de cautare, îți permite să oferi un customer service de calitate, să creezi pentru business-ul tău o personalitate online, să te conectezi cu noi parteneri de afaceri, să stabilești conexiuni, să te validezi ca expert în domeniul tău, toate acestea oferind clienților plusul de valoare pe care îl așteaptă. Acest lucru înseamnă că ai primit tot avantajul competitiv posibil, și asta numai mulțumită social media.