SEO

Cât De Utilă Este Memoria Cache

Memorie cache: memoria cache este dimensiunea mică a memoriei RAM din interiorul procesoarelor. Această memorie cache este SRAM (RAM statică) spre deosebire de DRAM (RAM dinamică) pe care o găsim în RAM normală. Acest SRAM este destul de rapid în comparație cu DRAM. În computere, găsim diferite niveluri de memorie cache.

O memorie cache CPU este o memorie cache hardware utilizată de unitatea centrală de procesare (CPU) a unui computer pentru a reduce costul mediu (timp sau energie) pentru a accesa datele din memoria principală. O memorie cache este o memorie mai mică și mai rapidă, situată mai aproape de un nucleu de procesor, care stochează copii ale datelor din locațiile de memorie principale utilizate frecvent.

Memoria cache păstrează datele și instrucțiunile solicitate frecvent, astfel încât acestea să fie disponibile imediat procesorului atunci când este necesar. Memoria cache este utilizată pentru a reduce timpul mediu de accesare a datelor din memoria principală. Memoria cache este o memorie mai mică și mai rapidă, care stochează copii ale datelor din locațiile de memorie principale utilizate frecvent.

Două tipuri de cache sunt utilizate în mod obișnuit în computerele personale: cache de memorie și cache de disc. Un cache de memorie (numit uneori un magazin cache, un buffer de memorie sau un cache RAM) este o porțiune de memorie formată din RAM statică de mare viteză (SRAM) în loc de RAM dinamică mai lentă și mai ieftină (DRAM). Ștergerea acestor fișiere cache vă poate ajuta să eliberați spațiu și să măriți spațiul de stocare intern Android. Memoria cache simplă reprezintă datele generate de aplicații, care le ajută să încarce lucrurile mai repede la următoarea executare. … Deci, dacă aveți obiceiul de a șterge memoria cache a aplicațiilor pe care le folosiți zilnic, nu vă va ajuta.

Când cache-ul aplicației este șters, toate datele menționate sunt șterse. Apoi, aplicația stochează informații mai importante precum setările utilizatorului, bazele de date și informațiile de conectare ca date. Mai drastic, atunci când ștergeți datele, atât memoria cache, cât și datele sunt eliminate.

Tipurile obișnuite de cache includ memoria cache a browserului, memoria cache a memoriei și memoria procesorului. … De exemplu, când vizitați o pagină web, browserul poate memora în cache HTML, imagini și orice fișiere CSS sau JavaScript la care face referire pagina.

Diferența dintre RAM și cache este performanța, costul și apropierea de CPU. Cache-ul este mai rapid, mai costisitor și cel mai apropiat de CPU. Datorită costului, există o memorie cache mult mai mică decât memoria RAM. … Costul pe bit de stocare scade de la procesor.

Cu cât cererea acestor factori este mai mare, cu atât trebuie să fie mai mare memoria cache pentru a menține o performanță bună. Memoriile cache de disc mai mici de 10 MB nu au, în general, o performanță bună. Mașinile care deservesc mai mulți utilizatori au de obicei performanțe mai bune cu o memorie cache de cel puțin 60 până la 70 MB.

Singura modalitate de a crește memoria cache de acest fel este să vă actualizați procesorul și complexul de cipuri cache. … Într-o anumită măsură, capacitatea RAM poate fi mărită prin adăugarea de module de memorie suplimentare. Trebuie să vă adresați producătorului plăcii de bază pentru a determina limitele sale de extindere a RAM. Deși memoria cache proiectată în procesoare avansate poate accelera semnificativ performanța medie a multor programe, provoacă, de asemenea, variații de performanță care surprind proiectanții de sistem și cauzează probleme în timpul integrării și implementării produsului.

Memoria cache este mai valoroasă decât memoria RAM. Memoria RAM este utilizată pentru a stoca date mai puțin redundante. Memoria cache este utilizată pentru a salva date mai frecvente. CPU citește RAM după exprimarea memoriei cache. Astfel, memoria cache este utila, deoarece poate crește viteza accesului mediu la memorie și face acest lucru fără a ocupa la fel de mult spațiu fizic ca elementele inferioare ale ierarhiei memoriei. Aceasta ameliorează timpul de acces la memorie (de performanță critică) utilizând localitatea spațială și temporală.