SEO

Ce Sunt Pluginurile

Originea termenului „plugin” este destul de simplă, fiind derivat din expresia engleză „plug in”, care inseamna „conectare”… Aceasta arata doar esența principală a pluginurilor, acestea fiind module software independente care se conectează la programele principale și îi extind capacitățile.

Astfel, pluginul este o îmbunătățire pe care utilizatorul o poate instala după cum este necesar sau poate lăsa aplicația principală neschimbată.

Lucrarea independentă a plug-in-ului este imposibilă – puteți obține orice rezultat numai după conectarea la program. În timp ce acest program în sine poate merge bine fără pluginuri. În prezent, majoritatea acestor module sunt utilizate pentru aplicații care funcționează cu Internet sau pentru site-uri web .

Un utilizator care nu este încă foarte familiarizat cu scopul și caracteristicile pluginurilor poate avea o întrebare firească – de ce să nu facem imediat programele cât mai funcționale posibil, evitând necesitatea instalării și configurării modulelor suplimentare?

În timp ce o aplicație care are un număr mare de module deseori inutile de la bun început va suprasolicita sistemul computerului, ia-i resursele și.

În plus, capacitatea de a suplimenta programul cu pluginuri ușor conectate și deconectate permite îmbunătățirea activității sale nu numai pentru dezvoltatorii principali, ci și pentru programatorii terți.

Pluginurile instalate pot funcționa atât independent, fără a interfera unul cu celălalt, cât și cu eliminarea versiunile anterioare înlocuirea modulelor cu altele mai moderne și funcționale.

Uneori, totuși, poate apărea o situație când unul dintre pluginuri nu este compatibil cu celelalte – în acest caz ar trebui să fie eliminat și programul să revină la starea sa anterioară.

Pluginurile pentru programele de e-mail sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă. Acestea pot fi programe de completare de la companii terțe, de exemplu, un plugin de la dezvoltator web pentru a verifica literele pentru SPAM și viruși. Există, de asemenea, multe pluginuri native pentru clienți de poștă electronică, de exemplu, pentru a verifica ortografia și alte caracteristici suplimentare.

Popular manager de fișiere Total Commander, în general, implementează toate cele mai largi funcționalități datorită pluginurilor sale. Toate suplimentele sale sunt împărțite în grupuri în funcție de sarcinile lor. În timpul instalării, puteți selecta de obicei versiunea necesară pentru funcționalitate. În funcție de acest lucru, anumite grupuri de pluginuri vor fi sau nu instalate.

WordPress este un sistem de gestionare a conținutului. O mulțime de pluginuri sunt dezvoltate pentru acesta, ceea ce îmbunătățește foarte mult funcționalitatea site-ului.

Cel mai convenabil mod de a instala extensii este prin panoul Administratorului. Totul se face simplu, fără ștergere sau dezarhivare.

Există pluginuri pentru alte programe:

  • Pluginuri pentru editorul de imagini: diverse efecte de procesare, filtre noi.
  • Pluginuri pentru programe de lucru cu sunet: biblioteci de probe (probe de sunet), instrumente pentru aplicarea efectelor la sunet (ecou, \u200b\u200befecte ale unei săli, camere mici etc.)
  • Pluginuri pentru jocuri: sunt denumite de obicei moduri sau patch-uri, dar, de fapt, sunt aceleași plugin-uri: aduc noi posibilități jocului, niveluri noi, personaje și nu pot funcționa separat de jocul original.
  • Pluginuri pentru site-uri. Site-urile web au, de asemenea, funcții de bază și avansate. Acestea din urmă sunt adăugate datorită acelorași plugin-uri. Site-ul nostru folosește un număr mare de pluginuri, astfel încât să puteți interacționa cu el în largul său.

Pluginuri oficiale Sunt cele care au fost dezvoltate de compania care a creat programul original sau de o companie parteneră cu acordul dezvoltatorului programului, sub controlul său. Utilizarea acestui plugin este sigură, dar se pot aplica taxe de instalare sau taxe de utilizare lunare.

Pluginuri neoficiale aceleași sunt create de meșteri-entuziaști populari. Sunt la fel de bune ca cele oficiale, dar nu întotdeauna. De multe ori se dovedesc a fi neterminate, ceea ce le face dificil de utilizat sau o face imposibilă. De asemenea, pluginurile neoficiale pot conține cod rău intenționat care poate dăuna programului original sau computerului în ansamblu. Prin urmare, dacă aveți un program licențiat, aveți încredere numai în dezvoltatorii de plugin-uri mari și de încredere.

Acum, că știi ce pluginuri sunt în computerul tău, de ce ai nevoie de ele și unde le poți vedea, ești un utilizator mai încrezător. Și nu vă lăsați intimidați de cuvinte precum patch, mod, add – toate, de fapt, înseamnă același lucru.