SEO

Crearea Unui Magazin Online Pas Cu Pas

Dezvoltarea unei afaceri în comerțul electronic și lansarea unui magazin online presupune multă muncă și o mulțime de decizii, așadar e foarte important să fii informat și să ai cât mai puține necunoscute, încă de la început.

1. Alegerea numelui și a domeniului pentru magazin online

Numele pe care îl vei folosi pentru afacerea ta, dar și pentru domeniul site-ului sunt foarte importante. Cel mai bine prind numele scurte și atrăgătoare, care sunt ușor de scris și de citit. Încearcă să găsești un nume unic care se scrie la fel cum se citește pentru e evita erorile. Nu vrei ca vizitatorul să ajungă pe alte site-uri încercând să ajungă pe al tau magazin online.

După ce ai cumpărat domeniul ai două opțiuni: fie îți găsești un serviciu de hosting pentru găzduirea domeniului și a viitorului magazin online, fie îți deschizi magazin online pe o platformă de tip SaaS – software as a service, care asigură și găzduirea.

2. Alegerea platformei de eCommerce

Platformele de eCommerce au devenit extrem de populare în ultimii ani deoarece prezintă numeroase beneficii pentru cei ce vor să își deschidă un magazin online. Prețul avantajos, dar și faptul că nu ai nevoie de un programator full-time sau de un designer reprezintă motivele principale pentru care tot mai mulți antreprenori merg pe mâna acestei opțiuni.

3. Tipuri de platforme eCommerce

Cu un magazin online dezvoltat independent e mai greu să te ții la curent cu toate schimbările din domeniu, unele de ordin juridic (cum a fost GDPR), altele legate de noi soluții de marketing sau UX. Soluțiile de tip SaaS sunt mai atente la astfel de noutăti și schimbări și le integrează în platformă pentru a rămâne competitive. Asta înseamnă că proprietarii de magazin online vor beneficia de îmbunătățirile și update-urile aduse platformei, în timp ce vor economisi timp, energie și bani.

Cum pot să-mi deschid un magazin online pe o platformă de tip SaaS?

Blugento este o platformă eCommerce, care oferă antreprenorilor tot de ce au nevoie pentru un magazin online de succes și îi scapă de grija pentru infrastructura tehnică.

Cum deschizi un magazin online simplu și rapid?

Cu ajutorul platformelor eCommerce precum Blugento, în ziua de azi este mai simplu și mai rapid ca niciodată să începi să vinzi online. Astfel, odată ce ai bifat aspectele de mai sus, rămâne doar să iei anumite decizii legate de funcționalitatea și aspectul in ceea ce priveste acest magazin online.

4. Ce aspecte să iei în calcul atunci când alegi soluția de eCommerce?

Înainte să alegi plaftorma de eCommerce, trebuie să vezi care dintre ele oferă posibilitatea de a personaliza acest magazin online până la cel mai mic detaliu. Câteva exemple ar fi: layout-ul paginilor și navigarea, culorile, fontul, mărimea textului, gruparea produselor pe categorii, afișarea stocului, afișarea opțiunii de wishlist sau schimbarea imaginilor. Un magazin online nu poate crește fără a folosi strategii de marketing. Este esențial să găsești o platformă care te poate ajuta în acest sens și îți poate oferi beneficii.

5. Promovarea acestui magazin online

Procesul de indexare in motoarele de cautare a unui magazin online poate dura un pic având în vedere că fiecare produs are pagina lui. Fiecare moment în care o pagină este neindexată, acea pagină este invizibilă pentru clienți. Pentru a minimiza acest timp, platforma de eCommerce generează o hartă XML. Harta aceasta ajută motorul de căutare să indexeze mult mai repede. Pentru un magazin online bine structurat, nu este neobișnuit ca un produs să apară în mai multe categorii. De exemplu, într-un magazin de mobilier un scaun de bucătărie s-ar regăsi și în categoria ”Scaune” și în ”Mobilier de Bucătărie”. Daca aveti nevoie de ajutor puteti apela la o firma specializata in servicii SEO .

Astfel, prin deschiderea unui magazin online, vei vinde bunuri sau servicii unor persoane fizice sau juridice („Clienți”), la distanță, prin intermediul Internetului. Fiind vorba despre realizarea unei vânzări, aceasta se face din punct de vedere juridic, prin intermediul unui contract. Întrucât vânzătorul și cumpărătorul nu se găsesc în același loc pentru semnarea efectivă a contractului, legea prevede modalitatea în care un contract la distanță poate fi încheiat.